🎶 Over Zo Mooi

Hoe is mijn liedje Zo Mooi tot stand gekomen? In de lockdown in maart 2020 heeft mijn zangcoach Roos Blufpand Zo Mooi voor mij geschreven en gecomponeerd. Dit heeft zij gedaan op basis van mijn verhaal over mijn ‘inner ik’. Lees verder of bekijk een kort interview over Zo Mooi op YouTube. Benieuwd naar Zo Mooi? Luister!

Begin 2020 heb ik een poging gedaan om een lied te schrijven. Ik heb het gedicht ‘Inner ik’ geschreven en die samen met Roos op muziek gezet. Leuk om een keer te doen, maar wat mij betreft geen melodieus succes vanuit mijn compilatie. Dit was echter niet de laatste muzikale uiting over mijn inner ik.
Lees verder over waarom en hoe het nummer Zo Mooi over mijn inner ik door Corona tot stand kwam👇🏻

Aantekeningen op muziek zetten gedicht ‘Inner ik’

Corona 2020
In maart 2020 brak de Corona-pandemie uit in Nederland. Iedereen kwam thuis te zitten. Zo ook Roos. Voor iedereen een vervelende situatie, maar ik kon mij indenken dat de lockdown voor Roos pittige consequenties kon hebben als artiest en zangcoach. Ik belde Roos. We spraken over kansen die ik zag voor muzikaal werk vanuit huis. Een van de ideeën was het maken van liedjes in opdracht. Je vertelt Roos welk verhaal je wil delen via een liedje, zij schrijft en componeert een liedje en jij betaalt daarvoor. Roos werkte dit idee uit naar haar plan voor ‘Isolatieliedjes’. Een succesformule: Roos kreeg meer dan 20 aanvragen en ze heeft in de lockdown 13 aanvragen uitgewerkt tot liedjes. 13 Liedjes die in april uitkomen op een album.

Isolatieliedje 1: Zo Mooi
Uiteraard meldde ik mij bij Roos voor een eigen liedje. Daar ging ze als eerste mee aan de slag, in de reeks ‘Isolatieverzoeken’. Mijn briefing was kort en bondig: “Ik wil graag dat je een liedje voor mij schrijft. Je krijgt de vrije hand waarover. Uiteraard wel een liedje dat goed bij mijn stem past, om het zelf te zingen.”
Eind maart ontving ik Zo Mooi. Wow, wat was dat een prachtig moment. Een eigen liedje en dan ook nog eens ‘spot on’ geschreven en gecomponeerd. Met in de kern mijn verhaal over mijn Inner ik. Tranen van geluk rolden over mijn wangen.

In haar mail, met het liedje, schreef Roos: “Het was niet moeilijk om te kiezen waar het over moest gaan, want ik vind het altijd zo mooi hoe jij kan praten over je ‘inner ik’. Hoe je op die manier anderen ook inspireert om vanuit hun eigen kracht te doen wat ze het liefst willen en dus het beste kunnen. Omdat jij zo in je eigen kracht staat, voel ik mij ook gezien en geliefd zeg maar. (‘Ik hou van mij en dus van iedereen’)” 

Volg mij (ook) via mijn social mediakanalen:

Gepubliceerd door Lieke Montagne

Ik zing (eigen) liedjes om op een muzikale, persoonlijke manier verhalen te vertellen. Muziek bestaat uit zoveel dimensies en lagen waardoor iedere luisteraar kan oppikken wat voor haar of hem raak is. Mijn muziek gaat over drijfveren, persoonlijkheid en persoonlijke groei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: